Den där riktigt somriga stilen som passar så bra i sommarstugan, hur får man till den? Här kommer några tips från mig.

1. Måla vitt.

Många gamla sommarstugor från 60 och 70-talet är ju rena orgier i furu, vilket ofta upplevs som som mörkt och trist. Ett enkel sätt att fixa det är att måla allt vitt. Eller enkelt vet jag egentligen inte, det tog väl en sisådär fyra, fem lager för mig att täcka furun i sommarstugan, men det är lätt värt det i och med att det blir så ljust och vackert!

Storstuga_nymålad

2. Öppna hyllor

Kanske är det inte det mest praktiska att ha porslin och annan köksutrustning framme, men ack så snyggt. Man får hålla efter ordningen lite mer, annars ser det lätt rörigt ut. Det är trevligt att ha lite mer personligt och udda porslin framme, det ser tjusigt ut på hyllan.

Sommarstuga_kök_Öppnahyllor

3. Blanda gammalt och nytt

Under sommaren dyker det upp många tillfälliga loppisar och det är nåt visst med att gå ut på jakt efter bästa loppisfyndet. Mycket kan man fixa till med enkla medel. Den här fina lilla soffan, som förövrigt har superbra förvaring under locket, är inte ett eget loppisfynd men väl en gammal sak. Den har jag fått efter min mamma, den fyndade hon på auktion och slet sedan med att skrapa av all färg, nu är den alldeles sammetslen i ytan.

hall_soffa

De här fina korgarna i näver, som egentligen är väskor, har jag tidigare haft i min butik. De andas både traditionellt hantverk och något som är trendigt just nu. Snygga som tusan att använda till förvaring av handskar, mössor och annat småjox.

förvaring_näver_hall

Det här tycker jag är ett fint exempel på att blanda gammalt och nytt. En gammal sliten bräda tillsammans med nya krokar (bilden lånad härifrån)

krokbräda_inspiration

4. Luftiga gardiner (eller inga alls)

Jag har inga gardiner i min sommarstuga, bortsett från ett och annat myggnät, jag vill få in så mycket ljus som möjligt. Men annars känns det somrigt med skira gardiner som fladdrar framför ett öppet fönster.

 5. Ett mysigt utekök

Kanske har ni, som jag, ett pyttelitet köksutrymme inomhus i sommarstugan. Då är det praktiskt och snyggt med ett utekök där en bra gasolgrill kan fungera både som spis, varmluftsugn och grill. Ett riktigt schysst utekök till sommarstugan står på min ”vill-ha-lista”.

Utekök_skönahem

 Bild lånad från Sköna hem

 

 

FLER ARTIKLAR