Tiden drar iväg snabbt, redan är vi i mitten av april och våren har landat även i mina trakter. Även om det kommer lite bakslag då och då med snöyra. Lite smått och gott har också kommit in i butiken, bland annat fler godbitar från Vanilla Fly:

knoppar_stillebenNu finns även saxen och den fina smyckesskålen i mässing, med den lilla vovven på, hemma. Den där saxen är en verklig goding, stor som en riktig gammal skräddarsax och väldigt vass. Jag vill även slå ett slag för de fina servetterna. Motivet känner ni igen från ett av deras mycket populära prints Bull:

205

 

Reunion Home:

Från Reunion Home har den populära randiga keramiken från Marocko dykt upp igen:

SAMSUNG CSCDet finns både små och stora urnor, små skålar och större fat hemma i detta mönster. Du hittar det här.

Maison Belle/Isabella Smith:

Maison_Belle_SpringNi har väl inte missat den härliga och vårliga rengöringssprayen Spring från Maison Belle och Isabella Smith? Den doftar ljuvligt och är väldigt effektiv. Alla rengöringsmedel från Isabella Smith är miljövänliga och biologiskt nedbrytningsbara och doftsatta med naturliga oljor. Hos Pysselgumman hittar du hela sortimentet av rengöringsserien Maison Belle.

Lots Living:

Många är ni därute som älskar keramiken från Lots Living. Fullt förståeligt då den är personlig, med sin lite buckliga form, och dessutom finns att få i alla tänkbara vackra färger. Jag har fått hem fler färger av frukostskålarna, bland annat färgen jade och ljus jade.

Lots living

Keramiken från Lots Living är handgjord i Toscana, Italien, vilket gör minsta lilla kopp unik. Den uppfyller alla EU-krav för blyinnehåll etc. Den är slitstark, tål att diskas i maskin och att ställa in i såväl vanlig ugn som i micro. Saknar du någon färg eller någon speciell typ av keramik i sortimentet från Lots Living? Hör bara av dig, jag fyller på med nya färger och modeller hela tiden.

Nordal:

Kära Nordal. Det danska varumärket med så många mysiga saker. De otroligt populära krukorna i Canvas finns äntligen i lager igen. Många är ni som längtat efter dem.

nordal

De har en praktiskt plastad insida och finns hemma i färgerna Offwhite och grå/svart. Lika snygga på balkongen som inomhus. Du hittar dem här.

Spring_2015_20

Nordal har också tagit fram vackra och rejäla trädgårdsredskap. Ett måste för alla som är sugna på att börja påta i jorden.

Spring_2015_54Somrig är också deras fina serie i emalj. Så snyggt och oväntat att duka upp till finmiddag med denna serie! De så otroligt snygga och rinniga ljusen hittar du här.

De fina glasburkarna, drinking glass, och dryckesbehållaren i glas kommer in under maj månad. Så håll ut alla ni som väntar.

Tändas:

Ett nytt svenskt miljövänligt doftljus av hög kvalitet har sett dagens ljus, Tändas. Ett doftljus hantverksmässigt tillverkat för hand i Hjo. Underbart! Jag tror ni förstått vi det här laget att jag gillar det unika och speciella. Och miljövänlighet, det är viktigt! Tändas har hela tiden miljön i fokus. Och dofterna sen. Finstämda, underbara, utan att tränga sig på.

11037762_654675881303634_9009161144667903834_nFörpackningarna är vackra och stilrena. Det stora ljuset har en höjd på 5cm (diameter 6,5cm) och brinner i över 20 timmar. Det finns dessutom små Te-ljus utan doft. Vanliga värmeljus är för det mesta tillverkade av paraffin (inte miljövänligt alls), mycket bättre att använda dessa små fina ljus tillverkade av sojavax och känna ett bra miljösamvete. De små Te-ljusen brinner i mer än 5 timmar.

Ljusen kommer in inom den närmsta veckan och kommer att hittas här.