Hej vårsolen! Fler och fler av de mysigheter som jag beställde på Formex i januari börjar nu dyka upp. Så roligt att äntligen få öppna kartongerna och klämma in dem i mitt, numera alldeles för trånga, lager (Pysselgumman ska förövrigt flytta till ett större och bättre lager framöver, men mer om det längre fram under våren).

Hübsch

Först ut bland nyheterna i detta nyhetsbrev är Hübsch. Ni vet det danska företaget som är världsmästare på snygg förvaring. Men det finns ju så otroligt mycket annat fint hos dem också. De lyckas alltid göra en väldigt smakfull och inspirerande monter på Formex, själv återkom jag till den montern flera gånger under mina två dagar på mässan. Det första jag dök på och föll för var de här fina lamporna:

IMG_0760

Lamporna är tillverkade i matt vitt porslin och finns i tre, lite olika, varianter. Fina var för sig, men riktigt läckra tillsammans.

Hubsch_nyhetsbrev3

Och så förvaring då. Det finns ju hur mycket som helst att välja på hos Hübsch. Men jag har tagit hem några superpraktiska varianter i olika metallfärger. Vill du organisera upp kontoret så hittar du lösningen hos Pysselgumman. Allt nytt från Hübsch hittar du här.

Annelie Palmqvist design

Om ni inte upptäckt Annelie Palmqvists fina konstverk ännu så är det hög tid. Hon skapar de vackraste tavlor man kan tänka sig med svart tusch och akvarell och gör sedan tryck av tavlorna. Så otroligt fina och stilrena. Nu tillhör hon Pysselgummans leverantörer och jag är så otroligt glad för det.

diamant2

Annelie har ett stort intresse för inredning och design vilket tydligt märks i hennes egen blogg Svart vitt och rött, kika in där och låt dig inspireras!

aaa41

Jag har tagit hem ett stort urval av hennes fina motiv. De är tryckta på kraftigt vitt papper i formatet A3 och är lika fina i ram som uppsatta med en enkel washi-tejp. Det är förövrigt Annelie själv som tagit alla produktfoton. Hon kan ju verkligen det där med att fota snygga stilleben. Annelies produkter hittar du här.

Vanilla Fly

Det egensinniga danska designföretaget som ligger bakom så många läckra och lite udda ting. De har ju länge haft massvis med snygga posters, men har nu utökat sin kollektion med andra vackra och speciella saker:

knoppar_stilleben

Knoppar i mässing och koppar i olika former. Krokar i form av trollsländor i olika material. Allt hittar du här.

ljusstakar_stillebenVanilla Fly är också duktiga på att göra ljusstakar med attityd. Fågelfötterna har ju varit en storsäljare hos Pysselgumman sedan i höstas. Men nu kommer också en lökformad ljusstake som gör sig bra på ljusbrickan tillsammans med alla andra snyggingar till ljusstakar.

Bloomingville

Bloomingville har i år kommit ut med en kollektion för barn som de kallar Mini:

33261d3c-10da-4181-96af-68f724cafd05

Otroligt söta motiv på små tallrikar och skålar i porslin. Du hittar det jag fått hem här. Fler saker ur serien är på ingående. Koppar, fat och skålar i melamin och även barnglas. Dessutom världens finaste lilla Tipi prydd av en kanin. Så håll koll framöver.

Ha det gott!

/Bodil