Pysselgummans Magasin

Inredningsinspiration och köptips från Pysselgummans webshop. Nya tips och trix varje vecka!

Nyhetsbrev #2 Pysselgumman

Så är vi några dagar in i februari. Massor med snö och nedåt 20 minusgrader ena dagen för att tvärt ändra sig till snösörja och 4 plusgrader nästa dag. Samtidigt trillar vårnyheterna in i butiken, det finns en hel del nytt att vila ögonen på. Som ni kanske märkt har Pysselgumman fokus på det unika, många produkter är handgjorda av skickliga hantverkare och miljötänket finns alltid där. Här kommer ett axplock av nyheter där detta fokus syns tydligt.

Fabric Copenhagen

Fabric Copenhagen, min alldeles nya leverantör, som hade en ljuvlig monter på Formex man knappt ville lämna. Ett hav av kuddar och plädar i de finaste material och färger man kan tänka sig. Annette Egholm, som står bakom företaget, har verkligen känsla för färg och material.

30028e7a-518e-447a-86eb-64ccc9c0d61d

Under en resa till Vietnam för 12 år sedan uppstod kärlek till landet och kulturen. Under resan kom Annette i kontakt med en familjeägd syatelje som tillverkade produkter i fantastiska material och med stor kärlek till inhemska traditioner. De kom att utveckla ett nära samarbete och de flesta av Fabric Copenhagens produkter är tillverkade för hand i denna syatelje.

d0e2323b-ee40-425f-a030-2b4e21528087

Materialen är ofta silkesammet i kombination med en baksida av siden eller fint vävt linne. Silkesammet är oerhört mjuk och behaglig att ta på och i kombination med siden så är känslan rent himmelsk. Tyget på baksidan av en pläd eller kudde kan ibland vara mönstrat eller men också enfärgat:

mönster_redigerad-1

Plädarna från Fabric Copenhagen är quiltade, dvs tygerna är hopsydda genom den mellanliggande vadden. Men inte med en klassisk rutsöm, utan små handsydda stygn genom tyget som ger ett finstämt lite bubbligt mönster. Väldigt vackert.

Serenade_kudde_knappar

Kuddfodralen med siden på båda sidorna har otroligt vackra och välarbetade små knappar av tyg.

IMG_0429

Bungalow

Nyheter har också kommit in från Bungalow, ett annat danskt märke som inspirerats av Asien. Grundaren Minna Hildebrandt ser Indien som sitt andra hem och tillbringar nästan lika mycket tid där som i Danmark. Produkterna är en hyllning till traditionella mönster och inhemskt hantverkskunnande.

362

Vackra förvaringsboxar i olika storlekar och former. De är klädda med handtryckt papper, tillverkat av återvunnen bomull. Hela processen är gjord förhand, vilket gör varje produkt helt unik. Du hittar också fina pennställ och papperskorgar tillverkade enligt samma teknik i butiken.

371

Nyinkomna är också dessa fantastiska lyktor från Bungalow. De går under namnet Alladin och gör verkligen skäl för sitt namn, de är som tagna ur sagornas värld. Finns i flera olika storlekar. Golvlanternorna är rejält stora, upp till 50cm höga. Svarta på utsidan och vackert guldfärgade inuti. Den största storleken av lyktorna försvann tyvärr direkt jag la ut dem i butiken, men misströsta inte för fler är på väg. Gå in i butiken och klicka bevaka för att inte missa när de finns i lager igen.

alladin_taklampor

I samma serie finns också taklampor. Den största är rejält tilltagen, själva lampan är 70cm och diametern på sitt tjockaste ställe 30cm.

Reunion Home

Härliga härliga Maria som driver Reunion Home, vilken eldsjäl hon är! Hela företaget genomsyras av hållbarhetstänk och Fair trade. Och vilka produkter sen. Fantastisk keramik som skapats i nära samarbete med några skickliga hantverkarfamiljer i Marocko. Dessutom är doftljusen något utöver det vanliga, miljövänliga förstås, men också oerhört finstämda och sköna dofter.

18324937-origpic-ec2dc0

Min absoluta favoritdoft är apelsinblomma och gärna då i en vackert dekorerad keramikmugg. Marias nya Spa-serie är på ingång, håll koll i butiken för den är verkligen härlig.

Har du nån fundering? Tveka inte att höra av dig.

Ha en fin helg!

/Bodil

« »

© 2019 Pysselgummans Magasin. Tema av Anders Norén.